ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟ ΜΕΝΟΥ

ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Συνάντηση με τη νέα Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας


Τη νέα Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας κα. Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου επισκέφθηκαν την Τετάρτη 27/05/2020 στις 11.00 π.μ ο Πρόεδρος κ. Αποστολίδης Κωνσταντίνος και  μέλη της Διοίκησης του Σωματείου ΑμεΑ Ν.Δράμας μετά από προγραμματισμένη συνάντηση. Στη συνάντηση παρέστη και η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κα. Αθανασιάδου Ευανθία. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η γνωριμία με τη νέα  Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, αλλά κυρίως η ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τα άτομα  με αναπηρία της ΠΕ Δράμας σε σχέση με τις υπηρεσίες της δευτεροβάθμιας φροντίδας.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Ν.Δράμας κ.Αποστολίδης Κωνσταντίνος και τα μέλη της Διοίκησης αφού συνεχάρη τη νέα Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας για την τοποθέτησή της, ξεκίνησε τη συζήτηση θέτοντας τα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη του Σωματείου Άτομα με αναπηρία, χρόνιους πάσχοντες και τις οικογένειές τους.
 Τα θέματα που αναλύθηκαν ήταν η πορεία των τακτικών ραντεβού και τα χειρουργεία των ατόμων με αναπηρία που αναβλήθηκαν λόγω του κορωναϊού, η προτεραιότητα των ατόμων με αναπηρία για τα τακτικά ραντεβού, η τήρηση ύπαρξης  θέσεων πάρκινγκ αναπηρικών ποσοστού 5% των ολικών θέσεων, η λειτουργία της οφθαλμολογικής κλινικής και τέλος η στήριξη του αιτήματος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας αλλά και όλων των συλλόγων και πολιτών της ΠΕ Δράμας για τη δημιουργία ογκολογικού τμήματος  που να υποστηρίζει χημειοθεραπείες.
Η Κα Καρατζόγλου  ως προς το πρώτο θέμα των αναβληθέντων τακτικών ραντεβού και χειρουργείων  ανέφερε ότι, όσοι είχαν κλείσει ραντεβού και ακυρώθηκαν καλούνται για τον εκ νέου ορισμό ημερομηνίας ραντεβού, από τους αρμοδίους του Γ.Ν. Δράμας. Για την προτεραιότητα στα τακτικά ραντεβού ενημέρωσε ότι τηρείται ήδη άμεση προτεραιότητα και τόνισε ότι τα άτομα με αναπηρία όταν θα καλούν στο τηλέφωνο για ραντεβού θα πρέπει να αναφέρουν ότι είναι άτομα με αναπηρία και κατά την εξέταση  να αποδεικνύουν με κάθε νόμιμο  έγγραφο ότι είναι άτομα με αναπηρία. Για τον αριθμό θέσεων πάρκινγκ υποσχέθηκε ότι θα μεριμνήσει για το 5 % επι των νομίμων θέσεων  στον προαύλιο χώρο και τη διαγράμμισή τους. Για την οφθαλμολογική κλινική ανέφερε ότι θα υπάρξει περαιτέρω συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του αναπηρικού κινήματος, ούτως ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια διεκδίκησης αναβάθμισης της οφθαλμολογικής κλινικής. Τέλος για την αναβάθμιση του ογκολογικού τμήματος θα υπάρχει συνεχής  και αδιάκοπη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να επιτευχθεί αυτή η τόσο αναγκαία μονάδα στην πόλη της Δράμας.
Κλείνοντας, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου ΑμεΑ Ν.Δράμας, ευχαρίστησαν την κα. Καρατζόγλου και την κα. Αθανασιάδου για τη μάχη που δίνουν καθημερινά η Διοίκηση, το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείο Δράμας στην περίοδο του κορωναϊού ρισκάροντας τη δική τους υγεία για την προστασία όλων των πολιτών της ΠΕ Δράμας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση ΚΥΑ και διευκρινιστικής εγκυκλίου για τη χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2024

  Δημοσίευση ΚΥΑ και διευκρινιστικής εγκυκλίου για τη χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2024 ...