ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟ ΜΕΝΟΥ

ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ "ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ" ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΪΟΥ 2020, ΩΡΑ 11:00-13:00. ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ZOOM ΚΑΙ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ "ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ" ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΪΟΥ 2020, ΩΡΑ 11:00-13:00. ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ZOOM ΚΑΙ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ
Η διαδικτυακή συνάντηση διαλόγου «Τέχνη και Συμπερίληψη ατόμων με οπτική αναπηρία: Πρακτικές και προτάσεις για εφαρμογή» φιλοδοξεί να ανοίξει ένα γόνιμο διάλογο ανταλλαγής συμπεριληπτικών πρακτικών για την προσβασιμότητα ατόμων με οπτική αναπηρία στην εμπειρία της τέχνης και του πολιτισμού.
Προσκεκλημένοι ομιλητές από φορείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της κοινότητας ατόμων με οπτική αναπηρία, μοιράζονται την εμπειρία τους και παρουσιάζουν προτάσεις και πρακτικές που προωθούν τη συμπερίληψη.
Η εκδήλωση αποσκοπεί στην δημιουργία ενός πρωτοκόλλου καλών πρακτικών που θα μπορούσαν δυνητικά να υιοθετηθούν από περισσότερους πολιτιστικούς φορείς στο μέλλον.
Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και καλωσορίζει την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος «Mind’s Eye | Ψηλαφώντας την Τέχνη» σε τμήμα του χώρου και της συλλογής του MOMus - Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης / Museum of Contemporary Art.
Η εκδήλωση αφιερώνεται στη μνήμη του Θεόδωρου Κώνστα, του πρώτου ξεναγού με οπτική αναπηρία στην Ελλάδα.
Προϋποθέσεις Συμμετοχής:
Η συμμετοχή είναι δωρεάν- Απαιτείται δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://bit.ly/2SAYF52
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή τηλεδιάσκεψης μέσω της πλατφόρμας του zoom και θα παρέχεται ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.
Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τους ομιλητές μπορείτε να βρείτε σε αυτό το σύνδεσμο:
https://mindseye.gr/MeetUp_Programme.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση ΚΥΑ και διευκρινιστικής εγκυκλίου για τη χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2024

  Δημοσίευση ΚΥΑ και διευκρινιστικής εγκυκλίου για τη χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2024 ...