ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟ ΜΕΝΟΥ

ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με αφορμή τα πρόσφατα μέτρα ανακούφισης των ευπαθών ομάδων και των οικονομικά αδύναμων ατόμων που έλαβε ο Δήμος Παρανεστίου, προγραμματίστηκε επίσκεψη στο Δημαρχείο του Δ. Παρανεστίου που εδρεύει στο Νικηφόρο Δράμας προκειμένου να συγχαρούν απο κοντά εκπρόσωποι του Σωματείου ΑμεΑ Ν.Δράμας στο πρόσωπο του Δημάρχου, το Δήμο Παρανεστίου, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους συνεργάτες τους . Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Μαρτίου και παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ.Καγιάογλου Αναστάσιος, ο Προέδρος του Σωματείου ΑμεΑ Ν.Δράμας κ.Αποστολίδης Κωνσταντίνος, η Γεν.Γραμματέας του Σωματείου ΑμεΑ Ν.Δράμας κ.Διαμαντή Παναγιώτα, ο Γενικός Γραμματέας κ. Δασκάλου Θωμάς και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Παρανεστίου κ.Παπαδόπουλος Χρήστος.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Ν.Δράμας αφού ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τους σκοπούς του Σωματείου ΑμεΑ Ν.Δράμας, τη δράση του και για τις υπηρεσίες που προσφέρονται, παρέδωσε συγχαρητήρια-ευχαριστήρια επιστολή για την ενέργεια στην οποία προέβη ο Δήμος Παρανεστίου και αφορά την μείωση των δημοτικών τελών εως και 100% απαλλαγή και των τελών ύδρευσης με όριο μείωσης ή απαλλαγής τα 150 m3 κυβικά μέτρα ετησίως, για τους οικονομικά αδύναμους δημότες του Δ.Παρανεστίου και για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού του Δ.Παρανεστίου, αλλά και για την εν γένει στήριξη των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ.Καγιάογλου

ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Σωματείου ΑμεΑ Ν. Δράμας για τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί στις σχολικές μονάδες του Δ.Παρανεστίου (WC ΑμεΑ, ράμπες)αλλά και για την προσβασιμότητα των κτηρίων του Δήμου Παρανεστίου.

 

Ο Πρόεδρος του Σωματείου, αναφέρθηκε επίσης στις ενέργειες που έχει ξεκινήσει το Σωματείο ΑμεΑ Ν.Δράμας για την επέκταση της οργάνωσης όλων των ΑμεΑ και των Γονέων και Κηδεμόνων αυτών και στους υπολοίπους Δήμους, πέραν του Δ. Δράμας και εξήγησε ότι σκοπός της προσπάθειας αυτής του Σωματείου είναι να διευκολύνει τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο, ιδρύοντας παραρτήματα στους κατα τόπους Δήμους προκειμένου να επισκέπτονται τα ΑμεΑ το χώρο αυτό και να μην αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο Δήμο Δράμας όπου και βρίσκεται το κεντρικό γραφείο του Σωματείου ΑμεΑ Ν.Δράμας. Σε πολύ θετικό κλίμα εξελίχθηκε όλη η συζήτηση, με τον Δήμαρχο κ Καγιάογλου να τάσσεται υπέρ των προσπαθειών του Σωματείου ΑμεΑ Ν.Δράμας και αρωγός σε κάθε προσπάθεια που αφορά τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

 






 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση ΚΥΑ και διευκρινιστικής εγκυκλίου για τη χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2024

  Δημοσίευση ΚΥΑ και διευκρινιστικής εγκυκλίου για τη χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2024 ...