ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟ ΜΕΝΟΥ

ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

📌 ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

📌 ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ. Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟ ΤΈΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Μήνυμα Προέδρου Ε.Σ.Α.μεΑ. & ΙΝ-ΕΣΑμεΑ:

«Αγαπητή Συναδέλφισσα

 Αγαπητέ Συνάδελφε,

εύχομαι η περίοδος αυτή να σάς βρίσκει καλά και ασφαλείς. Όπως γνωρίζετε η ΕΣΑμεΑ και όλες οι Α' βάθμιες και Β' βάθιες Οργανώσεις της, και σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε όλη τη χώρα. Σας ευχαριστώ όλες και όλους θερμά για αυτή την πολύ σημαντική συνεισφορά σας. Η οικονομική, υγειονομική και η κλιματική κρίση έχουν βάλει τις ζωές μας σε μία κατάσταση ανασφάλειας και αβεβαιότητας τα τελευταία 15 χρόνια. Στη Χώρα μας, στην Ευρώπη και Διεθνώς, το αναπηρικό κίνημα αγωνίζεται για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους σε όλους τους τομείς τη ζωής και ειδικά για την προστασία και ασφάλειά τους σε όλα τα αναπάντεχα κλιματικά και άλλα γεγονότα. Η ΕΣΑμεΑ, και το Ινστιτούτο της, ΙΝ-ΕΣΑμεΑ, συνεργάζεται με το London School of Economics (LSE) και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Παγκόσμια Υγεία - Ιατρική των Καταστροφών» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να διεξαχθεί μία εμπεριστατωμένη, επιστημονική μελέτη, για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους σε καταστάσεις κρίσης/καταστροφές.  Σας καλώ όλες και όλους να  συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο και να το προωθήσετε και σε άλλες Συναδέλφισσες/Συναδέλφους. Η συμμετοχή σας σε αυτή την έρευνα, δεν είναι απλά σημαντική, είναι αναντικατάστατη.

Μένουμε ενωμένοι για να είμαστε πρωταγωνιστές για τα δικαιώματά μας. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων»

Σκοπός του συνόλου της μελέτης είναι η ανάδειξη των υφιστάμενων κενών στις χαραγμένες διεθνείς, ευρωπαϊκές και εγχώριες πολιτικές για άτομα με αναπηρία σε περιόδους πανδημίας/κρίσεων και φυσικών καταστροφών καθώς και η δημιουργία προτάσεων για την ολιστική συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στη διαχείριση κινδύνου σε περιόδους έκτακτης ανάγκης.

Απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών με αναπηρία ή χρόνιες παθήσεις, καθώς και σε γονείς, κηδεμόνες και δικαστικούς συμπαραστάτες ατόμων από οποιαδήποτε κατηγορία αναπηρίας, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι εθελοντική και γίνεται ανώνυμα και εμπιστευτικά, ωστόσο η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη καθώς τα αποτελέσματα θα συμβάλλουν στην προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης/κρίσης/καταστροφών. 

Μπορείτε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο εδώ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση ΚΥΑ και διευκρινιστικής εγκυκλίου για τη χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2024

  Δημοσίευση ΚΥΑ και διευκρινιστικής εγκυκλίου για τη χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2024 ...