ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟ ΜΕΝΟΥ

ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τον κύκλο επισκέψεων που πραγματοποιεί το Σωματείο ΑμεΑ Ν.Δράμας στους Δήμους της ΠΕ Δράμας με σκοπό τη συζήτηση θεμάτων αναπηρίας, πραγματοποιήθηκε και η τελευταία επίσκεψη στο Δήμο Προσοτσάνης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Μαϊου 2022, παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Προσοστάνης  κ.Αθανασιάδης Θεόδωρος, ο Προέδρος του Σωματείου ΑμεΑ Ν.Δράμας κ.Αποστολίδης Κωνσταντίνος, και η Γεν.Γραμματέας του Σωματείου ΑμεΑ Ν.Δράμας κ.Διαμαντή Παναγιώτα.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Ν.Δράμας  ενημέρωσε το Δήμαρχο Προσοτσάνης για τους σκοπούς του Σωματείου ΑμεΑ Ν.Δράμας, τη δράση του, για τις υπηρεσίες και για τις ενέργειες που έχει ξεκινήσει το Σωματείο ΑμεΑ Ν.Δράμας όσον αφορά την  οργάνωση όλων των ΑμεΑ και των Γονέων και Κηδεμόνων αυτών σε όλους τους Δήμους της Δράμας. Στη συνέχεια παρέθεσε τα θέματα προς συζήτηση:

1.       Προσβασιμότητα στα σχολεία, ιατρεία, δημοτικά κτίρια του Δ. Προσοτσάνης. Δημιουργία νέων ραμπών και διόρθωση των ήδη υπαρχόντων που είναι προβληματικές. Δημιουργία WC  ΑμεΑ στα προαναφερθέντα κτίρια. Δημιουργία θέσεων πάρκινγκ ΑμεΑ σε κεντρικά σημεία του Δήμου.

2.       Συζήτηση για τη μείωση τελών ύδρευσης.

3.       Θέσεις εργασίας ΑμεΑ  στο Δήμο Προσοτσάνης με προγράμματα χρηματοδότησης ΑμεΑ

4.       Χώρος για το Σωματείο ΑμεΑ Ν.Δράμας  προκειμένου να εξυπηρετεί και να οργανώνει τα ΑμεΑ της περιοχής.

Την ίδια μέρα, η Διοίκηση του Σωματείου ΑμεΑ Ν.Δράμας επισκέφθηκε και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Προσοτσάνης όπου και συζητήθηκαν με υπαλλήλους του Κέντρου, θέματα επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ καθώς και λεπτομέρειες για τρέχοντα προγράμματα σεμιναρίων και εργασίας που διενεργούνται.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση ΚΥΑ και διευκρινιστικής εγκυκλίου για τη χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2024

  Δημοσίευση ΚΥΑ και διευκρινιστικής εγκυκλίου για τη χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2024 ...