ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟ ΜΕΝΟΥ

ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Συνάντηση με τον υποψήφιο Δήμαρχο του Δ.Δοξάτου

Την Τρίτη 9-11-2021 και ώρα 10.00 το μέλος του Σωματείου ΑμεΑ Ν. Δράμας και υποψήφιος Δήμαρχος του Δ. Δοξάτου, με την παράταξη Πορεία Ανάπτυξης & Δημιουργίας κ Βογιατζής Γεώργιος, επισκέφθηκε τη Διοίκηση του Σωματείου ΑμεΑ Ν.Δράμας, στα γραφεία του Σωματείου, μετά από προγραμματισμένη συνάντηση.
Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ στην καθημερινότητά τους, εστιάζοντας σε θέματα προσβασιμότητας και κοινωνικών παροχών. Κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις από την πλευρά του Σωματείου ΑμεΑ Ν.Δράμας για την βελτίωση των υποδομών, της προσβασιμότητας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ, που ζούν στο Δήμο Δοξάτου και στα χωριά της ευρύτερης περιοχής, οι οποίες δύνανται να υλοποιηθούν μέσω προγραμμάτων υποδομών και εργασίας για τα ΑμεΑ, προγραμμάτων στήριξης ΑμεΑ καθημερινής διαβίωσης και με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο που έχει στην κατοχή του ο Δήμος για την επίτευξη των σκοπών αυτών.
Επιγραμματικά τέθηκαν και συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
Παρεμβάσεις βελτίωσης προσβασιμότητας για τα ΑμεΑ και WC ΑμεΑ
Συζητήθηκε να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις, να κατασκευασθούν νέες ράμπες και WC ΑμεΑ όπου απαιτούνται, δημόσια κτήρια, ιατρεία, σχολεία, εκκλησίες, γήπεδα, παιδικές χαρές κλπ και να επισκευαστούν τυχόν υπάρχουσες προβληματικές ράμπες, με τις σωστές κλίσεις και τις σωστές προδιαγραφές πλέον, όπως ορίζονται από τους Νόμους και τους Πολεοδομικούς Κανονισμούς.
Δημιουργία πάρκου αναψυχής ΑμεΑ
Συζητήθηκε η δημιουργία παάρκου αναψυχής ΑμεΑ και μιας παιδικής χαράς –όπου τα παιδιά με αναπηρία και κινητικά προβλήματα θα μπορούν να παίξουν με ασφάλεια.
Θέσεις ΑμεΑ για παρκάρισμα
Συζητήθηκε η δημιουργία θέσεων σε καίριες και κομβικές θέσεις στο Δήμο Δοξάτου και στα χωριά που απαρτίζουν τον Δήμο, τόσο για την εξυπηρέτηση των δημοτών ΑμεΑ, όσο και των επισκεπτών ΑμεΑ της περιοχής.
Τέλη Ύδρευσης και Δημοτικά Τέλη
Προτάθηκε η απαλλαγή ή μείωση των τελών ύδρευσης και των Δημοτικών τελών με προϋποθέσεις που θα εντάσσονται στις παροχές αυτές περισσότερα νοικοκυριά που φιλοξενούν ΑμεΑ.
Ο κ. Βογιατζής άκουσε με ενδιαφέρον και προσοχή τα θέματα που τέθηκαν. Δήλωσε την ευαισθησία του για τα προβλήματα της καθημερινότητας των ΑμεΑ και τόνισε ότι είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητές του η επίλυσή τους. Τέλος, επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας του Δήμου με τους εκπροσώπους των ΑμεΑ, ώστε να δίνονται πιο αποτελεσματικές λύσεις στα ζητήματα που τους απασχολούν.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση ΚΥΑ και διευκρινιστικής εγκυκλίου για τη χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2024

  Δημοσίευση ΚΥΑ και διευκρινιστικής εγκυκλίου για τη χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2024 ...