ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟ ΜΕΝΟΥ

ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Εγκαίνια των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης(ΣΥΔ) του παραρτήματος χρόνιων παθήσεων Δράμας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

 

Στις 6-7-2021 παραβρεθήκαμε στα εγκαίνια των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης(ΣΥΔ) του παραρτήματος χρόνιων παθήσεων Δράμας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στον προαύλιο χώρο των ΣΥΔ στον οικισμό του Αγίου Σάββα.
Ένας υπέροχος χώρος με 3 πρόσφατα πλήρως ανακαινισμένες οικίες των 300 τμ έκαστη όπου φιλοξενούνται 18 άτομα συνολικά με όλο το απαραίτητο επιστημονικό και υποστηρικτικό προσωπικό με πλήρως προσβάσιμες υποδομές κι εγκαταστάσεις που ξεκινήσανε να λειτουργούν από τις 16-3-2021.
Οι ΣΥΔ αποτελούν τον προάγγελο μιας διαδικασίας εκπαίδευσης των φιλοξενούμενων ατόμων ώστε να πάρουν όλα τα απαιτούμενα εφόδια για την ένταξη τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Οι εξωστρεφείς δράσεις των ΣΥΔ βοηθούν στην αποΪδρυματοποίηση που άλλωστε είναι και ο στόχος του αναπηρικού κινήματος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία(ΕΣΑμεΑ) και οδηγία της Ευρώπης γενικότερα.
Στην εκδήλωση παραβρεθήκαν εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΘ αλλά και του σωματείου ΑμεΑ ΠΕ Δραμας και νομαρχιακού συλλόγουΑμεΑ ν Καβάλας
Συγχαρητήρια στη Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ Αναστασία Τζαμπαζλη και στο υπόλοιπο ΔΣ και διοικητικό κι επιστημονικό προσωπικό καθώς επίσης σ όλους του φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης α και β βαθμού.
Ευχόμαστε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες περιοχές της χώρας.
 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση ΚΥΑ και διευκρινιστικής εγκυκλίου για τη χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2024

  Δημοσίευση ΚΥΑ και διευκρινιστικής εγκυκλίου για τη χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2024 ...