ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟ ΜΕΝΟΥ

ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «Μετάθεση 10ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου, λόγω πανδημίας Covid -19»




Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ολοκλήρωσε τις διαδικασίες που υπαγορεύονται από το Άρθρο 8 του Καταστατικού της, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το 10ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο, όπως είχε ορισθεί εμπρόθεσμα, για τις 13-14 Νοεμβρίου 2020, Ξενοδοχείο Novotel, Αθήνα.


Στο πλαίσιο της προετοιμασίας αυτής, αναφέρουμε συνοπτικά ότι, η Ε.Σ.Α.μεΑ. παρέλαβε τα δικαιολογητικά από τις Οργανώσεις μέλη της για τη συμμετοχή των εκπροσώπων τους και απέστειλε την Πρόσκληση και την Ημερήσια Διάταξη (ΑΠ:1211/2-10-2020) του Συνεδρίου στις Οργανώσεις μέλη της, εντός των προβλεπόμενων καταστατικών προθεσμιών. Η Εκτελεστική Γραμματεία στη συνεδρίασή της στις 24 Οκτωβρίου 2020 ανακήρυξε τους Συνέδρους του 10ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου και στη συνεδρίασή της την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου ανακήρυξε τους υποψηφίους για το Γενικό Συμβούλιο και την Ελεγκτική Επιτροπή της Ε.Σ.Α.μεΑ., για τις εκλογές που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του 10ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου. Συνεπώς, από πλευράς Συνομοσπονδίας είναι όλα έτοιμα για τη διενέργεια του 10ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου.


Όπως έγκαιρα έχετε ενημερωθεί, το 10ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο είχε οριστεί να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 13-14 Νοεμβρίου 2020. Είναι αυτονόητο ότι λόγω της πανδημίας και των μέτρων που έχουν ληφθεί για lockdown και απαγόρευση διεξαγωγής συνεδρίων, επιβάλλεται η μετάθεσή του.


Για το σκοπό αυτό, συνήλθε το Γενικό Συμβούλιο στις 6 Νοεμβρίου και συζήτησε την πρόταση της Εκτελεστικής Γραμματείας για μετάθεση του 10ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου για τις 18-19 Δεκεμβρίου 2020 ή για τις 8 & 9 Ιανουαρίου 2021. Επισημαίνουμε ότι οι ημερομηνίες αυτές είναι ενδεικτικές, θα οριστικοποιηθούν στις αρχές Δεκεμβρίου με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τα ισχύοντα τότε κρατικά μέτρα προστασίας από την πανδημία και θα σας αποσταλεί έγκαιρα η σχετική Πρόσκληση.


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η πανδημία του Covid 19 και οι επιπτώσεις της είναι πρωτόγνωρες για όλους μας. Με δεδομένο ότι η διατήρηση της υγείας είναι στόχος όλων, η Ε.Σ.Α.μεΑ. καλείται με τη σειρά της να λάβει δύσκολες αλλά απαραίτητες αποφάσεις, τόσο για την ασφαλέστερη διενέργεια του Συνεδρίου, όσο και για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας της ίδιας της Συνομοσπονδίας.


Η Ε.Σ.Α.μεΑ., τηρώντας πάντα τις καταστατικές της διατάξεις και τα εκάστοτε μέτρα που θεσπίζει η κυβέρνηση για την προστασία των πολιτών, θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που υπάρχουν, προκειμένου το 10ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο να πραγματοποιηθεί με τους καλύτερους δυνατούς υγειονομικούς όρους προστασίας και σύσσωμο το κίνημα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους να δηλώσει άφοβα το παρόν του και να εκφράσει ελεύθερα τη βούλησή του στην κορυφαία αυτή δημοκρατική διαδικασία.


Με Εκτίμηση,


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ Ι. ΛΥΜΒΑΙΟΣ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση ΚΥΑ και διευκρινιστικής εγκυκλίου για τη χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2024

  Δημοσίευση ΚΥΑ και διευκρινιστικής εγκυκλίου για τη χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2024 ...