ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟ ΜΕΝΟΥ

ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ 2ο ΕΠΑΛ ΔΡΑΜΑΣ


Δελτίο Τύπου

      Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με  αναπηρία 3 Δεκέμβρη κι έπειτα από πρόσκληση του 2ο ΕΠΑΛ Δράμας, το Σωματείο ΑμεΑ Ν.Δράμας σε συνεργασία με το Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Καβάλας, την ΠΕ Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας και τον Σύλλογο Νεφροπαθών Δράμας παρευρέθησαν στο αμφιθέατρο  του 2ο ΕΠΑΛ Δράμας την Τετάρτη 11-12- 2019 με πολυπληθή αντιπροσωπεία.
Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση περί των θεμάτων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ στη χώρα μας και ειδικότερα στην πόλη της Δράμας.  Αναφέρθηκαν οι καλές πρακτικές που πρέπει να εφαρμόζονται στη προσβασιμότητα αλλά και στη συμπεριφορά απέναντι σ αυτή τη κοινωνική ομάδα. Η παρουσίαση των ομιλητών-εκπροσώπων των Συλλόγων ήταν καθηλωτική, διέγειρε το ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων και προκάλεσε τον προβληματισμό πάνω σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των Ανθρώπων με Αναπηρία.
Επίσης πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήριο με εκπαιδεύτρια κινητικότητας, προσανατολισμού και δεξιοτήτων που διαθέτει η ΠΕ τυφλών Αν.Μακεδονίας. κατά το οποίο  οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι Άνθρωποι με Αναπηρία και να καλλιεργήσουν, ως επί το πλείστον, την κοινωνική ενσυναίσθηση.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση ΚΥΑ και διευκρινιστικής εγκυκλίου για τη χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2024

  Δημοσίευση ΚΥΑ και διευκρινιστικής εγκυκλίου για τη χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2024 ...